Beskrivelse:
Deltagerne har kendskab til de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.Deltagerne kan fejlfinde ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.
 
Målgruppe:
Personer, der opfylder AMU-lovens bestemmelser om målgrupper, har adgang til uddannelsen. Uddannelsen retter sig primært mod personer, som arbejder med orgelbyggeri eller gerne vil erhverve kvalifikationer indenfor området.
 
Mål:
  Deltagerne har kendskab til grundlæggende principer og målemetoder gældende elektricitet og elektromagnetisme vedrørende de faste installationer i orgle, herundert: relation mellem strøm, spændingsfald, modstand og effekt; begreber jævn- og vekselstrøm.   Deltagerne har kendskab til brug af elektrisk multimeter til at aflæse modstand, spændingsfald og strømstyrke i et kredsløb.   Deltagerne har kendskab til beregning af leder tykkelse og sikringsværdi til installationer.   Deltagerne har kendskab til brug af relæer til styring af kredsløb . Deltagerne har kendskab til ensretning af jævnstrøm samt gnisteslukning ved brug af dioder   Deltagerne kan med baggrund i sikkerhedsdatablade, betjeningsvejledninger og AT ¿ meddelelser søge informationer om sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med udførelse af montering og fejlfinding af elektriske/elektroniske/elektromagnetiske installationer i orgler.   Deltagerne har kendskab til relevante elektriske/elektroniske/elektromagnetiske komponenter og fejlfinding ved disse, herunder: funktion, brug og styring af elektromagneter almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget; og funktion, brug og styring af tre-faset motorer almindeligt benyttet i orgelbyggerfaget   Deltagerne har kendskab til almindelig forekommende styresystem benyttet i orgler og fejlfinding ved disse, herunder: til forskellige former for setzer systemer til styring af orgel registrering; til forskellige former for magnet/motor styresystemer og; til sammenkoblingsmuligheder mellem setzer systemer og magnet/motor styring   Deltagerne har kendskab til forskellige former for elektrisk/ elektronisk/ elektromagnetisk/ elektromekanisk traktur samt pedal/manual koblinger.   Deltagerne har kendskab til fejlfinding ved de i orglet almindelige forekommende elektriske/ elektroniske/ elektromagnetiske/ elektromekaniske installationer.
 
Varighed:
3,0 dage
Funktioner
 
Vis kursuskalender Vis kursuskalender
Kalenderen viser, hvornår kurset afholdes på skolerne.
Gem i favoritkurser Gem i favoritkurser
Print en kalender med dine favoritter og hold dig opdateret via mail.

Billede af eVejledningen

Jeg er i tvivl om hvad jeg skal - hvem kan hjælpe

eVejledning er klar til at rådgive dig om uddannelse. eVejledning har åbent både om dagen, aftenen og i weekenden.

Ring til eVejledning på 70 22 22 07.

Eller se, hvordan du ellers kan kontakte dem her: eVejledning.dk